Pentru prima dată în istoria SUA, peste jumătate din copiii născuţi aparţin minorităţilor etnice şi rasiale, după decenii întregi de creştere explozivă a imigraţiei, care se află însă în prezent într-un proces de încetinire.
Potrivit unui raport estimativ pe anul 2011, numărul copiilor născuţi în perioada iulie 2010-iulie 2011 care aparţin minorităţilor a fost de circa 2,02 milioane, adică 50,4% din totalul naşterilor din SUA, faţă de 37% în 1990.
Raportul arată, de asemenea, schimbări majore în structura rasială a Statelor Unite şi impactul pe termen lung al unei economii slăbite, care rezultă în prezent într-un număr mai redus de imigranţi hispanici care intră în ţară.
Per ansamblu, populaţia minoritară din SUA se află încă în creştere. Potrivit unui recensământ din 2010, minorităţile au crescut cu 1,9%, până la 114,1 milioane, adică 36,6% din populaţia totală a SUA, datorită imigraţiei intense din anii anteriori, care a adus familii tinere în ţară.
sursa: evz.ro
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…