Select your Top Menu from wp menus

Preluarea datoriei Mănăstirii Curchi către Glorinal este CORUPŢIE la NIVEL ÎNALT

Societatea civilă cere anularea deciziei Cabinetului de miniştri din 29 iunie anul curent, de a scuti mănăstirea Curchi de datopria către compania Glorinal. Declaraţia a fost făcută de directorul executiv al Institutului de Politici Publice (IPP), Arcadie Barbăroşie în cadrul unei conferinţe de presă de la IPN. Membrii societăţii civile consideră că preluarea datoriei Mănăstirii Curchi către Glorinal reprezintă un act de corupţie la nivel înalt, trecut cu vederea
Arcadie Barbăroşie a mai spus că societatea civilă are mai multe întrebări care vizează relaţia între stat şi această companie şi se declară nemulţumită de comportamentul preferenţial manifestat faţă de un actor privat, contrar legii privind ajutorul de stat.
Amintim că la 29 iunie curent Guvernul a decis preluarea de stat a datoriei de 25 de milioane de lei a Mănăstirii Curchi către companai Glorinal .
Ulterior fostul ministru al finanţelor Veaceaslav Negruţă a postat pe blogul său opinia portivit căreia costul real preluat de stat (prin acest proiect) este de 39 milioane lei.
Reconstrucţia Mănăstirii Curchi la care a participat activ compania Glorinal, despre care presa a scris că aparţine familiei Voronin, a început în anul 2006. Oamenii şi agenţii economici din întreaga republică au donat pentru acest proiect cca 90 de milioane de lei. Pentru lucrările de reparaţie au fost alocate şi sute de mii de lei din bugetul raionului Orhei.
Reconstrucţia Mănăstirii Curchi era patronată de ex-preşedintele R. Moldova, Vladimir Voronin şi, potrivit unor informaţii ale Centrului de Investigatii Jurnalistice, mai mulţi agenţi economici erau impuşi să facă donaţii pentru lucrarile efectuate în curtea şi împrejurimile mănăstirii.