Select your Top Menu from wp menus

Precizarea Ministerului Educaţiei pe marginea unor informaţii eronate despre Codul Educaţiei

Ca urmare a apariției unor informații eronate în mai multe mijloace de informare în masă în legătură cu intrarea în vigoare a Codului educației, Ministerul Educației precizează că în actul legislativ menționat toate limbile de circulație internațională au același statut și sînt tratate în mod egal.

Documentul prevede că elevii vor studia două limbi străine la alegere .În același timp, în Codul educaţiei nu există o prevedere referitoare la obligativitatea studierii limbii engleze. Începînd cu anul de studii 2018-2019, statul va asigura condiții de formare și dezvoltare a competențelor de comunicare în limbile engleză, franceză și rusă în toate instituțiile publice de învățămînt general. Prevederea garantează că elevii au dreptul de a alege oricare două dintre aceste limbi, dar și din alte limbi de circulație internațională pentru care școala poate asigura predarea.

Cu privire la limitarea numărului de mandate ale conducătorilor instituțiilor de învățămînt, Ministerul Educației precizează că acest lucru este valabil exclusiv pentru conducătorii instituțiilor de învățămînt profesional tehnic și superior. În cazul directorilor instituțiilor de învăţămînt general, din cauza unui deficit de cadre cu competențe specifice, s-a optat pentru nelimitarea numărului de mandate ale acestora.

Cît privește obligativitatea cadrelor didactice din licee de a deține diplomă de master, precizăm că această prevedere se pune în aplicare începînd cu anul 2017 și nu se referă la cei care au obținut calificările în baza sistemului de învățămînt de dinaintea trecerii la sistemul Bologna.

Ministerul Educației își exprimă regretul că această lege atît de importantă este interpretată uneori eronat, inducînd societatea în eroare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/precizarea-ministerului-educatiei-pe-marginea-unor-informatii-eronate-despre-codul-educatiei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19