Select your Top Menu from wp menus

PPPDA vine cu o inițiativă de lustrație și curățare a clasei politice

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr a lansat o declarație publică prin care descrie o inițiativă cu privire la lustrație și curățarea clasei politice din Republica Moldova pe care intenționează să o promoveze când formațiunea va veni la guvernare, transmite IPN.

Potrivit PPPDA, procesul de curățare a clasei politice și a întregului sistem administrativ va fi realizat concomitent pe două căi. Prima constă în asigurarea condițiilor pentru organizarea unui amplu proces de înfăptuire a justiţiei asupra tuturor celor care au uzurpat instituţiile statului şi care au comis crime ce au dus la sărăcirea populaţiei. Cea de-a doua cale are drept scop asanarea clasei politice și a sistemului administrativ și se referă la lustrația clasei politice.

Fruntașii PPPDA spun că printre cele mai importante dosare în care instituțiile anticorupție vor face lumină se numără: furtul miliardului, concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău, spălarea miliardelor rusești prin sistemul bancar al Republicii Moldova etc.

Lustrația va fi realizată prin intermediul aprobării și implementării stricte a legii care va interzice pe viață ocuparea unor funcţii publice, de demnitate publică și funcții elective de către persoanele care au fost complicii „poliției politice” în perioada sovietică, se menționează în declarația formațiunii. În acest context, PPPDA se angajează să ceară desecretizarea arhivelor Securității și asigurarea unui acces neîngrădit al cetățenilor la documentele respective.

O altă acțiune pentru care se angajează PPPDA este adoptarea și implementarea sistemului de vot proporțional-preferențial, cu liste deschise, inițiativă lansată de Platforma Demnitate și Adevăr la data de 26 iunie 2017.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pppda-vine-cu-o-initiativa-de-lustratie-si-curatare-a-clasei-politice/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19