Select your Top Menu from wp menus

PPPDA susține protestul împotriva modificării sistemului electoral

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr își declară susținerea pentru protestul anunțat de către societatea civilă pentru 14 mai – împotriva modificării sistemului electoral. Reprezentanții formațiunii menționează într-o declarație, prezentată într-o conferință de presă la IPN, că sunt solidari cu „inițiativa societății civile de a stopa procesul instaurării în Republica Moldova a dictaturii unui personaj obscur și malefic”.

„Republica Moldova este, la ora actuală, în cel mai mare pericol de la proclamarea independenței sale. Și asta, în ciuda imensei asistențe financiare din partea Uniunii Europene, FMI și a Băncii Mondiale, destinate promovării democrației, statului de drept, respectării drepturilor omului, pluralismului politic și de opinie, a bunei guvernanțe, a dezvoltării durabile și reducerii sărăciei”, a citat liderul PPPDA, Andrei Năstase din declarație.

Andrei Năstase a menționat că pe 5 mai în Parlament s-a produs un dezmăț politic greu de imaginat. „Așa-zisa majoritate parlamentară, controlată de oligarhul Plahotniuc, împreună cu așa-zisa opoziție pro-estică socialistă, au votat în prima lectură un proiect de lege privind modificarea sistemului electoral, menit să lichideze ultimele insulițe de democrație în Republica Moldova”, a subliniat liderul PPPDA.

„Este evident că tandemul Plahotniuc-Dodon a recurs la modificarea Codului Electoral sfidând toate procedurile legislativeși opiniile organizațiilor non-guvernamentale specializate în procesul electoral, mai multor formațiuni politice din opoziția anti-oligarhică și principalelor partide reprezentate în Parlamentul European”, a mai spus Andrei Năstase, îndemnând oamenii să participe la protestul planificat pentru duminică în centrul capitalei.

Vicepreședintele formațiunii, Chiril Moțpan, s-a adresat diasporei moldovenești, îndemnând-o să se unească, să se adune în locurile autorizate și să se facă auzită în statele de reședință.

Sergiu Cataranciuc, profesor universitar, s-a adresat pedagogilor care nu pot obține timp de patru ani majorări la salarii și i-a îndemnat să iasă la manifestație.

Chemări la protest au fost adresate și agricultorilor, pensionarilor, tinerilor. Acțiunea este preconizată pentru duminică, 14 mai, începând cu ora 12.00.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pppda-sustine-protestul-impotriva-modificarii-sistemului-electoral/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19