Select your Top Menu from wp menus

Poveste fără sfârşit: drumul Orhei-Rezina va mai înghiţi 100 de milioane de lei

Pentru finalizarea lucrărilor de reparaţie a drumului Orhei-Rezina mai e  nevoie de 100 de milioane de lei.  Pentru ca lucrarile de reparatie sa se incheie anul acesta, R.Moldova   ar putea primi finanțare externă.  Declarația a fost făcută  de Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor Vasile Botnari in timpul inspectiei de astazi pe șantierul de reabilitare a drumului Orhei-Rezina.
Potrivit lui Botnari,  anterior se planifica alocarea sumei necesare din Fondul Rutier pentru anul 2015, însă acum se discută cu parteneri externi în vederea obținerii investiției necesare deja în acest an.Decizia finală este așteptată în cel mai apropiat timp.
La moment, lucrările programate pentru anul 2014, în valoare de 100 de milioane de lei, sunt aproape încheiate.
Botnari a mai spus că reabilitarea acestui drum de 46 de km, care a demarat în 2007, a durat mai mult timp din cauza litigiilor cu antreprenorul anterior care s-a angajat sa-l repare, dar şi insuficienţei de finanţare
De menţionat că potrivit unui raport al Curţii de Conturi un kilometru de drum reparat de pe traseul Orhei-Rezina a costat de două ori mai mult decât pe alte drumuri din republică.

Un kilometru de pe drumul Orhei-Rezina de DOUĂ ORI mai scump decât pe alte drumuri

La începutul lunii ianuarie Guvernul a decis să cheltuie pentru reparaţia traseului Orhei-Rezina 160 de milioane de lei. Decizia a venit  după ce la 30 decembrie 2013 a fost aprobata  alocarea a peste 103,5 milioane de lei pentru reparaţia îmbrăcămintei rutiere a drumului Rezina-Orhei-Călăraşi.
Potrivit Hotărârii de Guvern banii urmau a fi plătiţi pentru reparaţia tronsonului dintre kilometrii 16-34 ale drmului R20.

Încă un şuvoi de milioane peste drumul Orhei-Rezina

Reparaţia traseului Călăraşi-Orhei-Rezina a început în anul 2007. A utoritatile comuniste de atunci promiteau  ca lucrarile vor fi finalizate într-un an şi jumătate.

Si ulterior au fost anuntate in mai multe randuri mai multe termene, dar contrar  alocarilor a sute de milioane de lei, povestea cu reabilitarea drumului pare a nu avea sfarsit.

 Din nou plouă cu milioane peste găurile din drumul Orhei-Rezina


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/poveste-fara-sfarsit-drumul-orhei-rezina-va-mai-inghiti-100-de-milioane-de-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19