Select your Top Menu from wp menus

Postul Pastelui, cel mai important si aspru post din calendarul crestin-ortodox.

 Postul mare a inceput luni ,27 februarie si va tine 40 de zile (7 saptamani) pana pe 15 aprilie, cand crestinii ortodocsi vor sarbatori Invierea Domului sau Pastele.

Mai multi orheieni au fost chestionati de Radio Orhei  daca tin post, cat timp, daca  merg sa se impartaseasca, ce alimente  consuma i si cam cat ii costa alimentele de post.

Unii barbati au  spus ca mai mult sotiile, mamele ,  bunicile lor tin post.  Altii – ca se postesc si ei macar o saptamana si nu mananca carne.   Printre barbati sunt si dintre acei care se impartyasesc, dar si din acei care ju vor sa mearga la biserica.

Femeile-respoindente au spus ca  incearca sa se abtina pe toata durata postului  de la produsele din carne ori macar in zilele de miercuri si vineri.

In  perioada  Postului Mare, majoritatea  au spus ca  consuma boboase, terci din  din  crupe, fainoase, griu , ciuperci si alte produse vegetale.  Potrivit orheienilor aceasta alimentatie nu-i costa mai ieftin decat mesele cu bucate de carne.

Sondajul la tema a fost difuzat integral  la Radio Orhei  duminica, 26 februarie. 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/postul-mare-cel-mai-important-si-aspru-post-din-calendarul-crestin-ortodox/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19