Select your Top Menu from wp menus

Postul Jurnal TV a fost scos din grila mai multor operatori de cablu. Angajaţii acuză CCA că ar fi luat o decizie politică (Adevărul)

Mai mulţi angajaţi ai postului de televiziune Jurnal TV au protestat astăzi în faţa sediului Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), fiind nemulţumiţi de faptul că emisia canalului a fost sistată din mai multe reţele de cablu sau inclusă în pachete mai scumpe, scrie Adevarul.md.

La miezul nopţii, unul dintre cei mai mari operatori de cablu din Chişinău, Sun TV, a scos canalul din pachetul de bază al ofertei, fiind transferat în pachetele digitale Optim şi Ultra, care sunt mai scumpe. Pe parcursul zilei de astăzi, şi alţi operatori de cablu din Moldova l-au scos din grilă. Sun TV a anunţat că şi postul Accente TV a fost trecut în pachetele mai scumpe, iar canalul RTR Moldova „la moment este indisponibil“. Anterior, RTR Moldova a fost exclus din lista programelor retransmise în reţeaua Moldtelecom.

Într-o scrisoare deschisă, administraţia Jurnal TV acuză membrii CCA de acţiuni ilegale şi discriminatorii, referindu-se la un proiect de decizie al instituţiei privind includerea posturilor obligatorii pentru retransmisie pe teritoriul ţării.

Totodată,  CCA susţine că Jurnal TV dezinformează publicul. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul insititutiei: 

 „ Postul de televiziune Jurnal TV nu este obligatoriu spre retransmisie şi nu există o «listă a posturilor retransmise obligatoriu pe teritoriul Republicii Moldova». Conform Codului audiovizualului niciun post de televiziune, cu excepţia celor difuzate de IPNA „Teleradio-Molodova“ nu are privilegiul de a fi obligatoriu pentru retransmisie de către operatorii de cablu. Jurnal TV distorsionează realitatea atunci când califică iniţierea unei discuţii drept «atac inadmisibil» sau «atac fără precedent»“,  se mentioneaza in comunicatul de presa publicat  pe site-ul CCA.Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/postul-jurnal-tv-a-fost-scos-din-grila-mai-multor-operatori-de-cablu-angajatii-acuza-cca-ca-ar-fi-luat-o-decizie-politica-adevarul/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19