Select your Top Menu from wp menus

Portretul lui „Nicu Patron”, mafiotul din Republica Moldova care a ajuns „hot in lege” in Europa VIDEO

Unul dintre cei mai temuti lideri ai lumii interlope de la Chisinau suspectat de legaturi cu crima organizata din Cecenia, dar si cu numeroase asasinate la comanda a fost capturat.
Alaturi de Ioan Gusan, a ajuns in fata procurorilor DIICOT si informatorul sau din Romania: nimeni altul decat fiul unui sef, din politia Prahova. Respectivii sunt banuiti de implicare in contrabanda cu tigari contrafacute.
Alias Nicu Patron este unul dintre asa zisii „hoti in lege” – adica lideri ai crimei organizate care provin din fosta Uniune Sovietica si sunt recunoscuti si respectati in intreaga Europa.
Nicu Patron este considerat stapanul unor indivizi implicati in traficul de persoane, dar si in contrabanda cu produse petroliere sau tigari. In 2007, procurorii DIICOT l-au retinut pentru asociere la o grupare de crima organizata dar a fost eliberat. Procesul lui nu este nici astazi finalizat.
Numele lui este legat si de asasinate la comanda. In martie 2012, Vitalie Proca – unul dintre locotenentii sai – esueaza intr-un atentat la Londra impotriva fostului bancher German Gorbuntsov.

„Au gasit 6 gloante in mine. Voi reusi, dar voi ramane cu sechele. Viitorul meu este nesigur”, este marturia lui German Gorbuntsov.
Nicu Patron nu a fost acuzat niciodata oficial de implicare in acest caz, insa Proca, este de-acum cautat si de politia romana pentru ca in urma cu aproape doi ani l-a confundat cu altcineva pe omul de afaceri Puiu Mironescu pe care ar fi trebuit sa il ucida. Proca este arestat la Moscova si cel mai probabil a inceput sa colaboreze.
Ion Gusan, alias Nicu Patron, face bani si din piatra seaca. Aici la clinceni de pilda a deschis acum cateva luni o frabrica clandestina de tigarete. de acii plecau zilnic, sute de mii poate milioane de tigarete pe piata neagra. Si astfel statul pierdea milioane de euro.
Nicu Patron l-a ademenit in grupare si pe fiul adjunctului sefului politiei Prahova dar si al unei judecatoare de la tribunalul judetean, pe nume Daniel Trandafirescu. Fost politist, Trandafirescu trebuia sa afle daca autoritatile au prins vreun fir.

Sursa: Pro TV