Select your Top Menu from wp menus

Poroşenko a prezentat la Munchen paşapoartele unor militari ruşi care luptă în Ucraina

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a prezentat sâmbătă, în cadrul discursului său la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, mai multe paşapoarte şi cărţi de identitate ale unor militari ruşi ucişi sau capturaţi în timp ce luptau în Ucraina, relatează The Guardian în ediţia electronică Poroşenko a sugerat ironic că documentele „s-au pierdut” prin vehicule militare care aveau rezervoarele de combustibil pline, informează The Guardian.

Preşedintele a lansat de asemenea un apel pentru furnizarea de arme Ucrainei. „Oamenii trebuie să sprijine o Ucraină suverană şi independentă, altfel Rusia câştigă. Acest conflict trebuie rezolvat, nu îngheţat”, a declarat el.

„Suntem o ţară independentă şi avem dreptul să ne apărăm poporul (…). Lipsa noastră de capacităţi de apărare conduce la atacuri ofensive şi la escaladarea” conflictului, a adăugat şeful statului.

Poroşenko a sugerat că echipamentul de care are nevoie Ucraina nu trebuie să fie neapărat letal, afirmând că radare împotriva artileriei şi echipamente de comunicaţii şi bruiaj ar îmbunătăţi capacitatea de apărare a forţelor ucrainene.

Conflictul din Ucraina a dominat agenda discuţiilor la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, subiectul unei eventuale livrări de arme forţelor ucrainene generând opinii divergente în rândul politicienilor şi experţilor care participă la reuniune.

Reprezentanţii americani susţin opţiunea furnizării de arme Ucrainei, în timp ce Germania şi alte ţări europene se opun acestei variante.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/porosenko-a-prezentat-la-munchen-pasapoartele-unor-militari-rusi-care-lupta-in-ucraina/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19