Categories: SocialȘtiri

Ponturi de vară pentru o piele sănătoasă: cum „stingi“ arsurile solare, alungi ţânţarii şi previi coşurile

De la arsuri solare şi muşcături de insecte, la iritaţii provocate de transpiraţie sau urticarie de la mâncare sau chiar de la soare – pielea este foarte vulnerabilă vara. Nu este necesar să mergi la dermatolog de fiecare dată, fiindcă soluţiile pentru majoritatea problemelor sunt la îndemână.

1. Cum să „stingi“ o arsură solară Pentru a atenua senzaţia de durere şi inflamaţia cauzate de arsura solară, ia o aspirină sau un ibuprofen cât mai repede cu putinţă, recomandă medicul dermatolog Francesca Fusco, de la Şcoala Medicală Mount Sinai din New York City, citată de shine.yahoo.com. „Există câteva leacuri populare care atenuează imediat durerea şi roşeaţa. Mierea de albine, în amestec cu sirop de lămâie (patru părţi miere şi o parte sirop de lămâie) sau mierea de albine în combinaţie cu lapte (în proporţii egale) se aplică direct pe zona afectată“, recomandă medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie, de la Clinica Med-As din Bucureşti.

2. Alungă cu succes ţânţarii
Pentru a ţine insectele la distanţă, specialiştii recomandă, în primul rând, să iei zilnic suplimente cu vitamina B12. „Studiile au arătat că, odată administrată această vitamină, pielea capătă un miros imperceptibil pentru oameni, dar care alungă ţânţarii“, spune medicul dermatolog Vivian W. Bucay, din San Antonio.

3. Combate mătreaţa de vară Vremea caldă şi umedă stimulează producerea în exces a uleiurilor la nivelul scalpului, ceea ce creşte riscul de apariţie a mătreţii. Pentru a o combate, specialiştii recomandă folosirea unui şampon care să conţină zinc pyrithione, cel puţin o dată pe săptămână.

4. Cum să previi coşurile provocate de crema cu protecţie solară Pielea sensibilă, cu tendinţe de îngrăşare şi predispusă la acnee prezintă un risc crescut de apariţie a coşurilor în urma aplicării cremelor de protecţie solară. Pentru a evita acest risc, specialiştii recomandă folosirea unei creme minerale de fotoprotecţie, al cărei ingredient activ să fie oxidul de zinc sau dioxidul de titaniu sau chiar ambele. „Aceste substanţe rămân la suprafaţa pielii în loc să fie absorbite în piele, aşadar, riscul de reacţii de tipul coşurilor este minim“, explică Vivian Bucay.

5. Clăteşte bine pielea ca să eviţi acneea la nivelul umerilor şi spatelui Şamponul şi balsamul care se preling pe spate atunci când te speli pe cap trebuie îndepărtate cu atenţie, cu apă din belşug, mai ales de pe pielea umerilor, fiindcă lasă în urmă uleiuri care cresc riscul erupţiilor acneice.

mai multe pe adevarul.ro

RadioOrhei

Recent Posts

Comunicat DSE Orhei: de ce pompierii și salvatorii au vizitat gospodăriile din raioanele deservite

           Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…

4 zile ago

Trei supleanți ai unui partid afiliat lui Shor sunt imposibil de identificat pe teritoriul unei localități din raionul Orhei

Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…

6 zile ago

Indicii prețurilor de consum au crescut cu peste 5% în ultimul an, inclusiv la produse alimentare cu peste 7%

Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…

o săptămână ago

O întreprindere municipală fondată de Consiliul Raional Orhei intră în insolvabilitate

Judecătoria Orhei a pronunțat la mijlocul lunii octombrie o hotărâre prin care constată insolvabilitatea debitorului…

2 săptămâni ago