Categories: RegiuneSocialȘtiri

Pompierii și salvatorii din Orhei au marcat azi ziua profesională

Astăzi pompierii și salvatorii din Republica Moldova marchează ziua lor profesională. Cu această ocazie la sediul Direcției Situații Excepționale Orhei a avut loc o ceremonie festivă.

Potrivit unui comunicat al instituției un mesaj de felicitare a fost transmis de șeful adjunct a Direcției, locotenent colonel s/I Iulian Sîngereanu, în mesaj spunându-se: ” transmit cele mai sincere urări de bine, prosperitate, voie bună. Fie ca misiunile dumneavostră să se finiseze cu un cuvânt de mulțumire. Acasă familia să vă întîmpine cu zibete și multă dragoste, fiindcă o meritați. La mulți ani sănătoși dragi colegi.”


              În comunicat se mai spune că activitatatea de zi cu zi a salvatorilor și pompierilor prespune multă dedicație și jertfire, în special în perioada intervențiilor multiple care îi epuizează pe angajați, care uneori își croiesc cu greu timp între intervenții pentru a se hidrata.


              Potrivit sursei citate, ploile de săptămâna trecută au mai potolit din incendiile de vegetație în zilele de weekend, însă în  primele zile din această săptămână  oricum astfel de focare au persistat. În ulimele zile de martie pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănesti au intervenit în peste 100 de situații de urgență, în mare parte din ele la lichidarea focarelor. Și iarăși în toate cazurile de incendii fie de vegetați, fie în sectorul locativ, cauza este nerespectarea regulilor antiincendiare de către cetățeni. Zilnic angajații DSE mun. Orhei și cu colegii din cadrul IP Orhei și IPM Orhei au efectuat și desfășurat acțiuni de prevenire incendiilor în mai multe localități din raion. În această perioadă au fost applicate zeci de amenzi celor care nu s-au conformat codului contravențional și au aprins iarba, focul rezultat răspândindu-se pe arii impunătoare.  

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

11 ore ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

11 ore ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

11 ore ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

17 ore ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

20 de ore ago