Select your Top Menu from wp menus

Pompierii din Orhei au continuat să lupte cu mai multe incendii, săptămâna trecută

Pe parcursul săptămânii trecute pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești au intervenit la mai multe situații de urgență.

Potrivit unui comunicat al Direcției Situații Excepționale, la data de 04.10.2021, intervenția pompierilor din Șoldănești pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un șopron cu lemne;

La data de 05.10.2021, pompierii din Orhei au intervenit pentru lichidarea unui focar de vegetație uscată în extravilanul satului Susleni, r. Orhei;

La 06.10.2021, ora 02:45min, pompierii din Orhei au prevenit un incendiu la o casă de locuit din satul Pohorniceni, care ar fi putut izbucni din cauza construcției greșite a coșului de fum. Pompierii ajunși la fața locului au demontat coșul de fum care era construit direct pe grinda de lemn.

La 06.10.2021, pompierii din Orhei au lichidat mai multe focare de vegetație uscate: str. 31 August-2ha; s. Peresecina, extravilan- 3ha; s. Cișmea, cîțiva metri patrați; s. Piatra, pe un cîmp de floarea soarelui, s-au inflamat resturile în urma recoltorii în buncherul combinei. În urma intervenției promte combina nu a fost afectată de incendiu. Alte intervenții similare au avut loc la data de 08 și 09 octombrie în timpul recoltării „răsăritei”, în apropierea satelor Piatra și Berezlogi. În toate tri cazuri au fost implicate combine diferite. Cauza declanșării este nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor în timpul recoltării.

La fel în această perioadă pompierii au mai intervenit la lichidarea focarelor de vegetație uscată în or. Orhei, s. Bolohan, s. Piatra, s. Lucașeuca.

La data de 09.10.2021, pompierii au intervenit pentru salvarea unui cîine căzut întro fîntînă la periferia or. Orhei.

PRINTR-UN COMPORTAMENT PREVENTIV, VA SALVATI VIATA ȘI BUNURILE.

11.10.2021                                                  Direcța Situații Excepționale mun. Orhei