Select your Top Menu from wp menus

Pomii de pe 900 ha sortiţi ‘drujbelor’. 1/3 din aceştia – la Şoldăneşti si Orhei

Defrisarea plantatiilor perene  a fost aprobata de catre executivul republican. Aceasta, urmare a propunerilor  autoritatilor din 7 raioane,  coordonate cu Ministerul Agriculturii.
Potrivit unei hotarari  a Guvernului din 6 iulie curent, plantatiile de pomi de pe o suprafata totala de 895 ha au o productivitate redusa si urmeaza a fi taiati, iar pamantul eliberat –  utilizat in alte scopuri agricole. Aceasta soarta este prevazuta pentru unele plantatii din raioanele Soroca, Cantemir, Cimislia, Taraclia, Falesti, Soldanesti si Orhei .

La Soldanesti vor fi transformati in lemn copacii de  pe o suprafata totala de 229 ha,   din 7 sate: Pohoarna, Poiana, Şestaci, Mihuleni, Găuzeni, Cobâlea si  Cuşmirca . La Orhei vor fi defrisate 80 ha de plantatii din 4 sate: Berezlogi, Sămănanca, Bolohani si  Zorile.

Amintim ca la inceputul anului curent, printr-o decizie similara a executivului,  a fost aprobata defrisarea si casarea plantatiilor perene cu o suprafata de 71 ha din alte doua localitati ale raionului Orhei – Peresecina si Malaiesti.  

citeste: Copacii  fructiferi de pe 70 ha vor deveni lemn.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pomii-de-pe-900-ha-sortiti-drujbelor-13-din-acestia-la-orhei-si-soldanesti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19