Select your Top Menu from wp menus

Polonia oferă asistenţă financiară Republicii Moldova în valoare de 100 milioane de euro

Un acord în acest sens a fost semnat miercuri, la Varşovia, Polonia, în cadrul vizitei delegaţiei Guvernului Republicii Moldova, conduse de Prim-ministrul Iurie Leancă, cu ocazia participării la Reuniunea anuală a Guvernatorilor Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Documentul prevede acordarea Republicii Moldova a unui ajutor financiar din partea Guvernului Poloniei, în sumă de 100 milioane de euro pentru o perioadă de 25 de ani, cu rata anuală de 0,15% și o perioadă de graţie de cinci ani.

Banii vor fi folosiţi pentru finanţarea proiectelor de modernizare a sectorului agroalimentar al Republicii Moldova, în scopul restructurării sectorului agricol, în special a fermelor specializate în producția de produse agricole tradiționale (lapte, carne), precum și a altor produse agricole competitive. De asemenea, această asistență va permite investiții în tehnologii moderne pentru procesarea produselor agroalimentare. Acordul va contribui la asigurarea punerii în aplicare a prevederilor Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/polonia-ofera-asistenta-financiara-republicii-moldova-in-valoare-de-100-milioane-de-euro/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19