Select your Top Menu from wp menus

Poliţişti suspectaţi de corupere pasivă, arestaţi pentru 25 de zile

Judecătoria Buiucani a emis mandat de arestare pentru 25 de zile pe numele poliţiştilor reţinuţi, săptămâna trecută, de CNA.
Astfel, ofiţerul de investigaţii din cadrul Inspectoratului de poliţiei Ciocana se va afla în arest, în perioada indicată, în Izolatorul de detenţie provizorie al CNA, iar angajatul Biroului crime grave al Inspectoratului de poliţie Botanica a fost arestat la domiciliu.
Amintim că, pe 18 septembrie un ofiţer de investigaţii al Biroului crime grave al Inspectoratului de poliţie Botanica ar fi pretins 1800 euro pentru promisiunea de a soluţiona favorabil o cauză penală pornită în privinţa denunţătorului şi pentru a nu iniţia pe numele ultimului un alt dosar pe faptul escrocheriei. Suma primită urma a fi transmisă unui alt ofiţer de investigaţii din cadrul Inspectoratului de poliţie Ciocana.
La momentul reţinerii, ofiţerii CNA au depistat 1300 euro în automobilul unuia dintre poliţişti.
Pe acest caz a fost pornită o cauză penală în temeiul art. 324 alin. (2) lit. b) şi c) Cod Penal – corupere pasivă.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, oamenii legii riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
Conducerea urmăririi penale este exercitată de către procurorii anticorupţie.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/politisti-suspectati-de-corupere-pasiva-arestati-pentru-25-de-zile/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19