Select your Top Menu from wp menus

Poliţist de patrulare, reţinut pentru corupere pasivă. Avea la el aproape 15 mii de lei

Un inspector al Serviciului Supraveghere Transport şi Accidente Rutiere al Inspectoratului de Poliţie Leova a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de corupere pasivă. Poliţistul a fost denunţat de un şofer de la care ar fi pretins 2000 de lei. Potrivit denunţătorului, agentul de circulaţie ar fi cerut banii pentru a nu-l trage la răspundere pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.
Operaţiunea de reţinere în flagrant a avut loc aseară în faţa Inspectoratului de Poliţie Leova. Omul legii a fost prins după transmiterea banilor, cele 2000 de leii fiind găsite în automobilul de serviciu al poliţistului. Totodată, în cadrul percheziţiei corporale, asupra acestuia au mai fost depistate: 100 de euro, 2773 de lei (într-un buzunar) şi alte 10 000 de lei în celălalt. Provenienţa mijloacelor financiare ridicate urmează a fi stabilită în procesul urmăririi penale.
În acest caz a fost deschis un dosar penal în temeiul art.324 Cod penal – corupere pasivă. În prezent, poliţistul se află în custodia DGT Sud pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.
Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/politist-de-patrulare-retinut-pentru-corupere-pasiva-avea-la-el-aproape-15-mii-de-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19