Select your Top Menu from wp menus

Politicienii germani doresc să i se retragă Ordinul de Merit preşedintelui FIFA

Mai mulţi politicieni germani cer să i se retragă preşedintelui FIFA, Joseph Blatter, Ordinul de Merit, cea mai înaltă distincţie a statului german, pentru atitudinea sa în cazul scandalului de corupţie în care este implicat forul fotbalistic mondial.
„S-a dovedit că Sepp Blater face parte din sistemul endemic de corupţie al FIFA . De aceea trebuie să i se retragă Ordinul de Merit german”, declarat deputatul european Reinhard Butikofer cotidianului Die Welt.

„Dacă domnul Blatter continuă să nu ofere explicaţii în afacerea mitei, atunci trebuie analizată posibilitatea de a i se retrage Ordinul de Merit german. S-a probat că funcţionari ai FIFA au fost mituiţi, iar domnul Blatter avea cunoştinţă de aşa ceva”, a afirmat un lider al grupului parlamentar social-democrat (SPD), Thomas Oppermann.

Blatter a a primit Ordinul de Merit în 2006, din partea cancelarului Angela Merkel, după ce Germania a primit organziarea Cupei Mondiale din acelaşi an.

Într-o scrisoare deschisă, apărută marţi, în cotidianul Bild, Blatter şi-a nuanţat afirmaţiile făcute în publicaţia eleveţiană SonntagsBlick, interpretate în Germania prin faptul că atribuirea Cupei Mondiale din 2006 s-a făcut în urma unui act de corupţie

„Se poate găsi mereu ceva pentru a pune în discuţie legitimitatea unei decizii”, a spus şeful FIFA în Bild.

Sâmbătă, preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal, Wolfgang Niersbach, s-a declarat şocat de faptul că Blatter minimalizează gravitatea faptelor de corupţie din sânul FIFA, precizând totodată că decizia privind o eventuală demisie îi aparţine preşedintelui FIFA.

Comitetul Executiv al FIFA se reuneşte, marţi, în şedinţă extraordinară la Zurich, cu privire la reforma etică a organizaţiei, în condiţiile noului scandal de corupţie care vizează o fostă companie deţinătoare a drepturilor de imagine a FIFA, ISL, acuzată de dare de mită.
sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/politicienii-germani-doresc-sa-i-se-retraga-ordinul-de-merit-presedintelui-fifa/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19