Select your Top Menu from wp menus

Politica fiscală pentru anul 2013 încurajează economia tenebră

Gheorghe Costandachi expert al IDIS „Viitorul” declara politica fiscală trebuie să încurajeze afacerile curate pentru anul viitor , ceea ce nu se poate spune despre regulile preconizate pentru 2013:

Potrivit expertului anual, în Republica Moldova apar şi dispar un număr similar de agenţi economici. Ar fi, la părerea sa, cea mai relevantă dovadă a răspândirii fenomenului gri în economie:

„De ce la noi se înregistrează 5-6 mii de agenţi economic şi 5-6 se lichidează? Din cauza lichidării urmelor de neplată a impozitelor.”

Expertul spune că contramăsurile ar fi foarte simple şi la suprafaţă, dar că ele nu se aplică din cauza intereselor şi a protecţionismului:

„Trebuie să nu fie lobate interesele businessului mare de cei care stau la putere. Şi nu se va schimba nimic atâta timp cât vom avea la conducere oameni care îşi protejează business-ul. Atâta timp cât puterea îşi va vinde serviciile, atâta timp businessul nu se va dezvolta.
sursa:europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/politica-fiscala-pentru-anul-2013-incurajeaza-economia-tenebra/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19