Select your Top Menu from wp menus

Politica fiscal-vamală pentru anul 2018, aprobată

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul documentului de politica fiscală și vamală pentru anul 2018, transmite IPN.

Documentul propune o nouă metodologie de evidență a mijloacelor fixe; aplicarea cotei reduse a TVA de 8% pentru energia termică produsă din biocombustibil solid, destinată instituțiilor publice; aplicarea scutirii de TVA cu drept de deducere la aprovizionarea cu combustibil și mărfuri a navelor sub pavilionul moldovenesc care sunt implicate în transport internațional. Totodată, este acordat dreptul de restituire a taxei pe valoare adăugată pentru producătorii de lapte.

Pentru persoanele fizice sunt stabilite noi tranșe de venit impozabil, iar mărimea scutirilor personale este majorată. Astfel, în 2018 mărimea scutirii acordată persoanelor fizice va constitui 11280 de lei, față de 10620 de lei în 2017. Scutirea pentru persoanele întreținute va spori de la 2340 de lei la 2530 de lei.

Tranșele de venit impozabil se vor majora de la 31140 de lei  în anul curent la 33000 de lei în 2018. Cotele de impozitare rămân cele aplicate în  prezent: 7% – pentru veniturile de până la 33000 de lei și 18% – pentru cele mai mari decât suma respectivă.

De asemenea, este fixată cota de 5% pentru impozitarea veniturilor cetățenilor care livrează agenților economici producție agricolă.

Documentul mai prevede extinderea impozitului pe avere pentru alte componente, și anume asupra autoturismelor cu o valoare mai mare de 1,5 milioane de lei.

Principalele amendamente de ordin vamal se referă la anularea facilităților fiscale și vamale pentru magazinele ce activează în regim duty-free, aflate pe teritoriul țării sau la intrarea în țară, măsură ce va fi aplicată începând cu 1 iulie 2018. Deținătorii de licență în domeniu, valabilă la data intrării în vigoare a legii, urmează să-și continue activitatea până la expirarea acesteia.

Politica fiscală și vamală pentru anul 2018 urmează să fie adoptată de către Parlament.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/politica-fiscal-vamala-pentru-anul-2018-aprobata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19