Reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție (IP) Orhei au participat la Conferința Pedagogilor, care s-a desfăşurat ieri, 13 iunie, la Liceul Alecu Russo din oraș. În cadrul evenimentului, poliţiştii au prezentat filmul documentar ”Poliția și Comunitatea: experiențe estoniene” și au făcut o prezentare power-point.
Potrivit ofițerului de presă al IP Orhei, Diana Maxim, scopul acestei intervenții în fața auditoriului prezent la conferință, a constat în promovarea bunelor practici de implementare a Concepției de activitate polițienească comunitară, în baza experiențelor estoniene.
Totodată, participanții la conferinţă, au aflat despre ce rol are societatea și care sunt atribuțiile poliției în cadrul Conceptului Poliția Comunitară.
Detalii, mai jos, în comunicatul de presă al IP Orhei:
Poliţia astăzi, pledează pentru un mediu sigur pentru fiecare cetăţean, realizat de comun cu societatea
Inspectoratul General al Poliției a implementat noi concepții în activitatea polițienească: Poliția Comunitară și Proiectul ”Bunicii Grijulii”.
Care este scopul și ce obiective urmează de a fi realizate în cadrul acestor activități, astăzi 13 iunie 2018, angajații Inspectoratului de poliție Orhei le-au relatat în cadrul Conferinței Pedagogice – ediția anului 2018 ce a avut loc la Liceul Teoretic ”Aleco Russo” Orhei. La eveniment au participat reprezentanții instituțiilor locale, desconcentrate, voluntari ai proiectului ”Bunicii Grijulii” și angajații inspectoratului.
Aici polițiștii au prezentat un film documentar ”Poliția și Comunitatea: experiențe estoniene” și o prezentare power-point, scopul fiind promovarea bunelor practice de implementare a Concepției de activitate polițienească comunitară în baza experiențelor estoniene.
Totodată participanții au aflat ce rol are societate și care sunt atribuțiile poliției în cadrul Conceptului Poliția Comunitară. Astfel, societatea civilă, administrația publică locală, profesori, asistenți sociali ș.a., în acest mecanism de siguranţă comunitară vin să sprijine şi să identifice acele lacune şi neajunsuri pe care de comun cu poliția pot fi înlătirate. Poliţia mizează la o conlucrare activă întru crearea acelui mediu sigur pentru fiecare membru al comunităţii indiferent de vârstă, gen, religie, naţionalitate, etnie, viziuni, etc…
Acest concept vine să înlăture golul de comunicare între poliţie şi societate şi de a spori nivelul de încredere în serviciile acordate de poliţie cetăţenilor, ridicând eficienţa, calitatea şi accesibilitatea acestora.
În cadrul conferinței, de comun cu chestiunile abordate, s-au pus în discuție beneficiile pe care le aduce pentru copii proiectul “Bunicii Grijulii”, iar de către voluntarii noști a fost împărtășită experiența frumoasă și benefică de a fi parte a echipei bunicilor. Acest fapt, suplimentar a accentuat în rîndul profesorilor importanța acestui serviciu la nivel de comunitate.
Astfel, cetăţenii participă activ în crearea mediului sigur. Devine evident, că în societatea modernă, lucrul poliţiei nu poate fi conceput în afara unui contact cu oamenii pentru care lucrează. Poliţistul modern îl vedem ca un angajat onest, disciplinat, educat, profesionist, comunicabil, receptiv, deschis şi prietenos cu cetăţenii şi dur cu fenomenul infracţional.
IP Orhei
13 iunie 2018
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…