În cadrul proiectului „Consolidarea răspunsului național al Republicii Moldova la criza COVID-19”, Misiunea OIM în Moldova a livrat opt scanere termografice la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. Principalul obiectiv al acestei acțiuni este de a oferi susținere polițiștilor de frontieră, aflat în prima linie, pentru a detecta cu ușurință pasagerii febrili și pentru a asigura la toate punctele de trecere a frontierei un control eficient împotriva infecției, inclusiv respectarea metodelor de prevenire a răspândirii COVID-19. Scanerul termografic este un instrument indispensabil în această perioadă, în special când unele restricții de călătorie sunt/sau urmează a fi suspendate.
Întru susținerea continuă a Poliției de Frontieră în lupta cu noul tip de coronavirus, șeful adjunct al IGPF, Valentin Fiodorov a punctat faptul că Misiunea OIM în Moldova a fost și rămâne unul dintre partenerii principali în toată această perioadă.„ În contextul în care unele din restricții la traversarea frontierei pot fi suspendate, fluxul de cetățeni va crește semnificativ, iar în aceste condiții, este foarte necesară o măsură eficientă de monitorizare a răspândirii COVID-19, în același timp protejând angajații instituției.” a menționat domnul Valentin Fiodorov.
Conform acțiunnilor planificate în cadrul proiectului „Consolidarea răspunsului național al Republicii Moldova la criza COVID-19” , OIM Moldova va furniza în continuare produse și aparataj de dezinfectare pentru 10 puncte de trecere a frontierei. În același timp va sprijini dezvoltarea, actualizarea și diseminarea procedurilor de operare conform standardelor internaționale pentru funcționarii Poliției de Frontieră, aflați în prima linie. Aceste proceduri vizează detectarea, notificarea, izolarea, gestionarea și sesizarea călătorilor potențial infectați cu coronavirus.
Notă: Scanerul termografic este un instrument de detectare conceput pentru măsurarea temperaturii corpului și este considerat a fi unul de cea mai înaltă calitate de pe piață. Este echipat cu un senzor de sensibilitate ridicată, cu detector termic a cărui rezoluție este de 160×120, astfel, găsește rapid eroarea și oferă măsurări cu o precizie înaltă. Scanerul termografic nu are un număr limită de control, iar febra poate fi verificată la o distanță de 1-2 metri, evitând contactul. Valoarea scanerelor donate este de 8000$.
Pentru anul 2024, Republica Moldova a înregistrat un scor de 60 de puncte, în Indicele…
În fiecare an în preajma sărbătorilor de Paști, pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești…
Un proces-verbal de control al Inspectoratului de Supraveghere Tehnică privind volumul cheltuielilor făcute din banii…
Potrivit declarației de avere și interese personale depuse de deputata din Orhei, Mariana Cușunir aceasta…
Anul trecut, președintele raionului Orhei, Vasile Adașan a avut un salariu total de peste 275…
În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…