Select your Top Menu from wp menus

Poliţia a stopat „afacerea” unui grup de proxeneți

Din gruparea criminală fac parte trei femei cu vîrsta de 34 de ani, precum şi persoane de origine turcă, identitatea cărora urmează a fi stabilită.

Angajații Centrului de Combatere a Traficului de Persoane al Inspectoratului Naţional de Investigaţii, au stabilit că gruparea criminală era specializată în racolarea tinerelor cu vîrste cuprinse între 17- 25 de ani.
Fetele erau obligate prin diferite metode, să practice prostituţia într-un hotel din capitală, unde în permanență se cazează şoferi de TIR care sosesc din Turcia.

Membrii grupului recrutau victimele profitînd de situaţia materială vulnerabilă a acestora. Fetele practicau prostituţia contra sumelor băneşti cuprinse între 500 şi 600 lei, din suma respectivă 50 % revenea proxeneţilor.

Polițiştii au stabilit, că atît hotelul cît şi barul unde clienţii îşi aleg fetele, sunt gestionate de către un cetăţean turc, cunoştinţă apropiată cu cele trei femei, membre a grupării.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 206 al. 2 Cod Penal al RM. Conform legislaţiei persoanele culpabile de comiterea traficului de copii, riscă pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 ani.

La moment, sunt întreprinse o serie de măsuri de urmărire penală îndreptate la identificarea altor victime, persoanele implicate și nivelul de implicare a lor în activitatea criminală.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/politia-a-stopat-afacerea-unui-grup-de-proxeneti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19