Select your Top Menu from wp menus

Poliţia a reţinut încă un membru al grupării “Machena”

Joi, 30 august,  a fost retinut Igor Cveatcovshi, alias „Malîi”. Acesta este un membru activ al organizaţiei criminale „Machena”. Acesta a fost încătuşat în plină stradă in  Balti, oras unde era „polojeneţ”.

În urma percheziţiei corporale poliţiştii au depistat un pachet de hârtie de ziar, în care se afla o substanţă vegetală mărunţită, de culoare verde. Conform unui raport de expertiză, aceasta avea o masă totală de 9,6 grame şi s-a dovedit a fi substanţă narcotică (marijuana). Mai mult, rezultatele examinării medicale, demonstrează că retinutul se afla în stare de ebrietate narcotică.

Cveatcovschi, in varsta de 28 ani, este originar  şi locuitor al municipiului Bălţi şi a fost anterior judecat de mai multe ori, pentru săvârşirea unor crime grave.

Potrivit informaţiilor operative ale politiei,  acesta ameninţa agenţii economici din zonă, de la care estorca şi acumula lunar sume impunătoare de bani.
Igor Cveatcovschi a fost reţinut pentru 72 de ore. Poliţia întreprinde în continuare măsuri operative de investigaţii, pentru a stabili complicitatea acestuia în săvârşirea altor crime.

La începutul anului 2010, DCCO a DGSO a DP al MAI a generalizat informaţiile şi materialele operative acumulate şi a început documentarea propriu zisă a activităţii ilegale a organizaţiei criminale create şi conduse de „hoţul în lege” Vladimir Moscalciuc, alias „Machena”.

Pe 11 februarie 2010, Procuratura Generală a aprobat iniţierea unei cauze penale, care a permis întreprinderea unui şir de măsuri procesuale, autorizate de judecătorul de instrucţie.

Astfel, până în prezent s-a demonstrat  aşa-ziselor “autorităţi criminale”, “polojeneţ”, “smotreaşii”, inclusiv  din instituţiile penitenciare, în  furturi, jafuri, atacuri tâlhăreşti, şantajuri, escrocherii, etc.  Banii  obţinuti din aceste  acţiuni ilegale  erau transmisi prin intermediul persoanelor de încredere ale lui Machena. Acesta ii  repartiza pentru finanţarea activiăţii organizaţiei criminale, informeaza MAI, intr-un comunicat de presa.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/politia-a-retinut-inca-un-membru-al-gruparii-machena/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19