Select your Top Menu from wp menus

Poliţia a prevenit traficarea a trei tinere moldovence VIDEO

Centrul de Combatere a Traficului de Persoane a Inspectoratului Naţional de Investigaţii a anihilat o filieră internaţională de trafic de persoane. Membrii reţelei erau specializaţi în racolarea tinerelor moldovence, printe care şi minore, traficarea acestora în Turcia, unde le impuneau să se prostitueze.

După un şir de acţiuni de documentare a grupării, forţele de ordine au identificat membrii, stabilit că conducătorii grupării sunt: o femeie de 34 de ani şi un bărbat de 45 de ani, locuitori ai municipiului Chişinău.

Prin acţiunile desfăşurate, poliţiştii au reuşind să prevină traficarea în Turcia a trei fete: două minore şi una de 25 de ani. Fetele urmau să ajungă în sclavia sexuală la sfîrşitul lunii septembrie curent.

De regulă, suspecţii racolau fete, cu vârsta de pînă la 25 de ani, din diverse localităţi ale Republicii Moldova. Profitând de situaţia financiară vulnerabilă ale acestora, suspecţii ademeneau tinerele cu un serviciu decent şi bine plătit în Turcia. Ajunse pe teritoriul Turciei, victimele erau întâmpinate de alţi membri ai grupului criminal, deposedate de acte şi exploatate sexual.

Pe cazul dat a fost iniţiată o cauză penală în baza articolului 165 al. 2 Cod Penal al RM “Trafic de fiinţe umane” şi 206 al. 3 “Trafic de copii”. Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de comiterea unor asemenea infracţiuni se pedepseşte cu închisoare de pînă la 20 de ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/politia-a-prevenit-traficarea-a-trei-tinere-moldovence-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19