Chișinăuianul, de 40 de ani, colabora cu cetățeni ai diferitor țări UE, SUA și Canada. Poliția presupune că, bărbatul ar fi efectuat sute de tranferuri de acest gen, având un venit de 10 % din suma care se afla în circulație.
Potrivit serviciului de presă al MAI activitatea infracțională a grupului a fost documentată timp de 6 luni
Membrii grupării aveau roluri definite : cetățenii străini erau responsabili de furtul surselor financiare din țările de baștină și transferul acestora în Moldova. Chișinăuianul ar fi fost persoana care găsea cetățeni ai țării noastre, din familii vulnerabile, le perfecta actele necesare și le achita câte 50-100 euro pentru ca aceştia să primească pe numele lor o sumele de bani pe care sa i le predea . După ce banii ajungeau pe mâna suspectului moldovean, acesta găsea metode de a transfera banii pe contul suspecților străini sau transmitea banii persoanelor responsabile din alte țări, care veneau în Moldova și scoteau banii pe cale de contrabandă.
Poliția a stabilit că, timp de o zi, o persoană putea să primească câte 5-6 transferuri, iar până în prezent oamenii legii au identificat peste 100 de astfel de persoane.
Organele competente din Moldova colaborează cu forțele de ordine din alte state pentru a identifica și a atrage la răspundere toate persoanele care fac parte din acest grup criminal, alte circumstanțe urmând a fi stabilite.
Pentru anul 2024, Republica Moldova a înregistrat un scor de 60 de puncte, în Indicele…
În fiecare an în preajma sărbătorilor de Paști, pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești…
Un proces-verbal de control al Inspectoratului de Supraveghere Tehnică privind volumul cheltuielilor făcute din banii…
Potrivit declarației de avere și interese personale depuse de deputata din Orhei, Mariana Cușunir aceasta…
Anul trecut, președintele raionului Orhei, Vasile Adașan a avut un salariu total de peste 275…
În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…