Select your Top Menu from wp menus

Poliţia a descoperit două cazuri de fraudă şi delapidare de zeci de milioane de lei

Poliția a descoperit două cazuri de fraudă și delapidare în proporții deosebit de mari,  transmite Radio Orhei cu referire la serviciul de presă al MAI.
În primul caz figurează cinci companii din Republica Moldova care, prin intermediul unor companii off-shore,  au obținut prin escrocherie credite în valoare de 5,2 milioane de euro și 164 milioane de lei pe care băncile nu le-a putut recupera din cauza gajurilor supraevaluate. În cadrul acestei scheme poliția suspectă de complicitate angajați ai băncilor vizate. La domiciliul acestora și la sediile firmelor implicate în schema frauduloasă au avut loc percheziții.

În cel de-al doilea caz, la un colegiu din capitală administrația nu a contabilizat intrări de peste 4 milioane de lei, prejudiciul minim adus bugetului statului, estimat, este de 900.000 de lei. Instituția dată nu a inclus în contabilitate banii achitați de studenți pentru studii. În urma perchezițiilor efctuate de poliție au fost ridicate registrele contabilității duble. Persoanele bănuite își recunosc vina și colaborează cu poliția.
Ambele cazuri sunt investigate de Direcția investigare fraude a Departamentului Poliție.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/politia-a-descoperit-doua-cazuri-de-frauda-si-delapidare-de-zeci-de-milioane-de-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19