Categories: PoliticȘtiri

PLDM va sesiza partenerii externi vizavi de noua redactare a Legii procuraturii

Fracţiunea Partidului Liberal Democrat insistă că noile amendamente propuse la Legea procuraturii au fost introduse şi votate cu încălcarea legislaţiei. Deputatul liberal-democrat, Tudor Deliu, a anunţat într-o conferinţă de presă că el şi colegii săi se vor adresa misiunilor diplomatice şi instituţiilor care activează în Republica Moldova, ca acestea să facă o apreciere a modului în care s-a redactat proiectul de Lege al procuraturii, transmite IPN.

Deputatul a subliniat că cel mai ciudat lucru e că anterior deputaţii liberali şi foştii membri ai fracţiunii comuniştilor nu au votat amendamentele date, dar la şedinţa Comisiei juridice, cei care se opuneau anterior acestor amendamente, acum le-au susţinut.

Aceste 32 de amendamente, în opinia liberal-democraţilor, schimbă conceptul proiectului de lege elaborat de Grupul de lucru creat în acest sens. Tudor Deliu a accentuat că aceste amendamente vin să instituie în Procuratura Generală o bâtă politică care va putea fi folosită împotriva celor incomozi. „Suntem într-o situaţie când actuala majoritate guvernamentală, după bunul plac, schimbă legile din mers, fapt ce ar trebui să ne facă mai vigilenţi”, a spus parlamentarul.

Proiectul de lege a fost aprobat pentru lectura a doua în comisia de fond cu noile amendamente propuse. Liberal-democraţii au boicotat acea şedinţă a comisiei. Iniţiativa urmează a fi propusă spre vot în plenul legislativului.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

3 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

4 zile ago