Select your Top Menu from wp menus

PLDM va invita astăzi PD şi PL la negocieri şi spune că Vlad Filat rămâne unica candidatură pentru funcţia de Premier

PLDM urmează să adreseze astăzi invitaţii PD şi PL pentru startul unor negocieri pentru constituirea unei noi alianţe de guvernare. Decizia a fost luată duminică, la Consiliului Naţional Politic al formaţiunii. Negocierile vor fi purtate de Iurie Leancă, Liliana Palihovici şi Valeriu Streleţ.
Deşi formaţiunea nu a adoptat vreo decizie despre o eventuală candidatură pentru funcţia de prim-ministru, reprezentanţii PLDM ( care au 31 de deputataţi ), spun că Vlad Filat rămâne unica candidatură pentru această funcţie.
Amintim că marţi, 5 martie Guvernul a primit vot de nenîncerdere din partea a 54 de deputaţi. Vineri, 8 martie Preşedintele, Nicolae Timofti a emis un decret prin care acceptă demisia Guvernului. Preşedintele trebuie să desemneze un nou prim-ministru după consultările cu toate fracţiunile parlamentare.
În cazul în care după 3 candidaturi propuse, timp de 45 de zile deputaţii nu votează nici una, Preşedintele dizolvă Parlamentul şi anunşă alegeri parlamentare anticipate.
Anterior deputaţii PCRM ( 34 la număr) au declarat că nu vor susţine nici un guvern, PD şi PL ( 15 +12 mandate) au declarat că nu îl acceptă pe Vlad Filat în calitate de premier într-un nou Guvern.
În condiţiile în care declaraţiile făcute de formaţiunile politice se respectă nici o candidatură de premier nu va acumulat 51 de voturi în spijinul său.

sursa: Radio Orhei


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pldm-va-invita-astazi-pd-si-pl-la-negocieri-si-spune-ca-vlad-filat-ramane-unica-candidatura-pentru-functia-de-premier/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19