Select your Top Menu from wp menus

PLDM trânteşte uşa. Şedinţa Consiliului orăşenesc Orhei, zădărnicită de plecarea liberal-democraţilor

Şedinţa de astăzi a Consiliului orăşenesc (CO) Orhei  s-a incheiat in minute numarate.  Cei 24 de alesi locali  prezenti la sedinta, s-au despartit rapid  din cauza unei propuneri venita din partea fractiunii PCRM.

Comunistii au propus ca  de pe ordinea de zi sa fie excluse  cel puţin 10 chestiuni. Ideea a fost sustinuta de catre consilierii  PL, PD , unul  PSRM  şi unul  independent, dar i-a nemultumit pe reprezentantii  PLDM. Astfel, pentru au votat 13 consilieri, iar impotriva – 11.

După  o runda de polemici  si o  pauzia solicitata de liberal-democrati, fractiunea PLDM a declarat ca a decis sa paraseasca sedinta. Gestul a fost argumentat  prin faptul că oponentii lor  au exclus din  agenda de lucru si unele chestiuni sociale cum ar fi alocarea finantelor pentru o gradinita de copii  si pentru reparatia străzilor din oras.

Odata cu plecarea  celor din PLDM  sedinta a incetat sa mai fie deliberativa. Totusi,  13 consilieri ramasi in sala au mai vorbit  vreo jumatate de ora  despre  motivele care i-au facut sa se coalizeze. Potrivit acestora,  PCRM, PL, PD şi PSRM intentionau  să propună eliminarea celei de-a treia funcţii de vice-primar responsabil pentru investiţii, care este ocupata de  reprezentantul PLDM, si  anularea taxei de 2 lei pentru evacuarea deşeurilor.  S-au facut referiri si la necesitatea examinarii mai profunde a proiectelor de  parteneriate publice-private,   în special, al  celui cu privire  la  gunoiştea orăşenească.

Consilierul independent Gheorghe Globu a facut si un anunt despre faptul ca a depus o cerere pentru convocarea unei şedinţe extraorinare pe data de 16 iulie.
De mentionat ca  in  timpul sedintei,  un grup de orheieni, având asupra lor simbolica unui partid politic,  au organizat  pichetarea Primăriei Orhei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pldm-tranteste-usa-sedinta-consiliului-orasenesc-orhei-zadarnicita-de-plecarea-liberal-democratilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19