Select your Top Menu from wp menus

PLDM şi PLR propun desfăşurarea unui Referendum în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare

Fracţiunile parlamentare ale Partidului Liberal Democrat din Moldova şi Partidului Liberal Reformator anunţă că au depus la Curtea Constituţională pentru avizare şi controlul constituţionalităţii propunerea de iniţiere a unui referendum republican pentru revizuirea Constituţiei Republicii Moldova în partea ce ţine de procedura de alegere şi demitere a preşedintelui Republicii Moldova prin votul direct al cetăţenilor, transmite IPN.

Îndată după primirea avizului Curţii Constituţionale, fracţiunile PLDM şi PLR vor propune spre examinare legislativului proiectul de hotărâre privind stabilirea desfăşurării la 30 noiembrie, concomitent cu alegerile parlamentare ordinare, a Referendumului republican pentru modificarea Constituţiei.

În comunicat se mai spune că propunerea a fost discutată în cadrul Consiliului Coaliţiei Pro Europene. Fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova a expus o opinie, în general, favorabilă iniţiativei, dar cu anumite viziuni diferite, de ordin tehnic, referitor la procedura de implementare a acesteia.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pldm-si-plr-propun-desfasurarea-unui-referendum-in-aceeasi-zi-cu-alegerile-parlamentare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19