Select your Top Menu from wp menus

Platforma DA va trebui să evacueze corturile din PMAN

Platforma Demnitate şi Adevăr (DA) va trebui să evacueze corturile din Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), potrivit deciziei emise ieri de Judecătoria Ialoveni, informează MOLDPRES.

Conform hotărîrii magistraţilor, cererea de chemare în judecată înaintată de Primăria municipiului Chişinău a fost admisă parţial, fiind admisă „interzicerea desfăşurării întrunirilor organizate de Platforma DA şi evacuarea corturilor şi construcţiilor uşor demontabile din PMAN începînd cu data intrării în vigoare a prezentei hotărîri pînă la data de 28 august 2016”, se menţionează în document.

Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de trei zile de la data pronunţării.

Solicitat de agenţie, membrul Platformei DA Chiril Moţpan a susţinut că decizia a fost una previzibilă. „Hotărîrea va fi atacată la Curtea de Apel, ulterior vom comunica dacă corturile vor fi sau nu evacuate”, a precizat Moţpan.

Reprezentantul Direcției asistență juridică din cadrul Primăriei municipiului Chişinău, Valeriu Bogdan, a specificat pentru agenţie că „solicitarea privind sistarea temporară a întrunirilor din luna iulie pînă la data de 28 august 2016 a fost depusă în instanţa de judecată la data de 6 iulie curent, motivînd efectuarea lucrărilor de reabilitare a PMAN, precum și organizarea manifestărilor dedicate aniversării a 25-a de la proclamarea Independenței R. Moldova. Ulterior, protestatarii vor putea să-și reinstaleze corturile, în conformitate cu Legea cu privire la organizarea şi desfăşurarea întrunirilor”, a spus Bogdan.

Corturile Platformei Demnitate şi Adevăr au fost amplasate în PMAN la începutul toamnei anului trecut


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/platforma-da-va-trebui-sa-evacueze-corturile-din-pman/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19