Select your Top Menu from wp menus

Platforma DA, Liga Orașelor și Comunelor, Partidul Schimbării – anunț important despre coalizarea forțelor

Platforma Demnitate și Adevăr (PDA), Liga Orașelor și Comunelor (LOC) și Partidul Schimbării (PS), au organizat astăzi o conferință de presă la IPN și au anunțat că vor avea un candidat comun la prezidențialele din 2024, iar parlamentarele 2025 vor avea o listă comună de candidați. 

Dinu Plîngău, președintele PDA, a subliniat că, consolidarea forțelor proeuropene va contribui la accelerarea proceselor democratice și va oferi societății o alternativă politică proeuropeană. „Este clar pentru toată lumea că e nevoie de consolidare”, a subliniat el.

Alexandru Bujorean, președintele LOC, a spus că în alegerile prezidențiale și parlamentare e nevoie de o consolidare ”Este un semnal pe care, de fapt, îl primim din partea concetățenilor noștri, de a merge împreună și de a da un semn de unitate în scopul păstrării cursului nostru extern, cursului nostru pro-european, care astăzi este atacat și se află sub un asediu permanentˮ.
Ștefan Gligor, președintele PS, a declarat: „Noi, reprezentanții celor 3 partide, venim cu un mesaj de coeziune și consolidare. Venim cu o declarație care pune baza coalizării forțelor proeuropene și creării unei forțe proeuropene viabilă, puternică. Avem nevoie ca niciodată de maturitate politică”.