Select your Top Menu from wp menus

Planuri de construire a unor clădiri pe Lună

Compania de arhitecţi Fosters and Partners, cu sediul la Londra, a dezvăluit planurile de construire a unor clădiri pe Lună, cu ajutorul tehnologiei printării 3D şi cu materiale care există deja pe suprafaţa satelitului natural al Pământului.
Firma de arhitecţi a testat aplicaţiile practice ale tehnologiei printării 3D, folosită deja în industrie pentru a clona obiecte. Tehnica implică scanarea obiectului care trebuie clonat cu o cameră video specială şi conceperea unei variante tridimensionale a acestuia. Proiectul este trimis apoi imprimantei 3D, care va transforma imaginea virtuală într-un obiect real, folosind anumite materiale, pe care le aşază strat cu strat, până la obţinerea clonei.

Ideea firmei londoneze este de a trimite de pe Pământ o structură gonflabilă, aceasta urmând să fie acoperită cu o cochilie construită de imprimante 3D, din materialele existente la suprafaţa Lunii. Imprimantele ar fi coordonate de roboţi. Compania spune că aceste clădiri ar putea adăposti patru persoane şi ar putea fi ulterior extinse.

De asemenea, compania spune că un loc potrivit pentru construirea acestor clădiri ar fi polul sud al Lunii.

sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/planuri-de-construire-a-unor-cladiri-pe-luna/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19