Select your Top Menu from wp menus

Plaja și digul renovat din Orhei – inaugurate în absența lui Ilan Șor FOTO

În seara zilei de sâmbătă, 1 iulie a avut loc festivitatea de inaugurare a zonei de agrement și a digului renovat de la lacul orășenesc Orhei. Tradițional evenimentul a cuprins tăieri de panglici, discursuri ale oficialităților locale și un concert cu vedete ale estradei autohtone.
Inițial a fost inaugurată o porțiune din stata Constantin Stamati, despre care șeful Î.M Servicii Comunal Locative, Veaceslav Zaporojan a afirmat că a fost reparată de întreprinderea pe care o conduce. La câțiva metri de la locul primei ceremonii a avut loc tăierea panglici de la intrarea pe barajul lacului orășenesc, urmată de o cuvântare laudativă la adresa primarului de Orhei, Ilan Șor, din partea viceprimarei Reghina Apostolova.

  • inaugurare lac orhei 1
  • inaugurare lac orhei 2

Însuși primarul de Orhei, a lipsit de la eveniment, iar cei care vorbeau în numele său, nu au oferit careva explicații publice, pentru absența acestuia.Într-un comunicat al Primăriei Orhei, care a fost preluat de mai multe media din capitală se spune că zona de agreement, inaugurate ieri dipsune de de două plaje amenajate cu 100 de șezlonguri, bănci, apeduct și cabine de duș, pentru iubitorii de fotbal, volei au fost construite două terenuri sportive modern, iar la reparația barajului au fost folosite peste 200 tone de metal și 6 mii de metri pătrați de pavaj. etc.

  • inaugurare lac orhei 3
  • inaugurare lac orhei 7
  • inaugurare lac orhei 4
  • inaugurare lac orhei 5

 

Pe de altă parte, este cert că lucrările de reconstrucție urmează a fi continuate și în zilele următoare , or unele din ele erau în desfășurare chiar și la începutul festivității de inaugurare a zonei de agrement.

 

  • inaugurare lac orhei 9 lucrari
  • inaugurare lac orhei 8 lucrari
  • inaugurare lac orhei 6 lucrari
  • inaugurare lac orhei 5

 

Nici comunicatul Primăriei, nu oferă o explicație a absenței de la eveniment al lui Ilan Șor, care a fost condamnat pe 21 iunie la 7,5 ani de închisoare în penitenciar de tip semiînchis într-un dosar legat de devalizarea Băncii de Economii. Or, acesta se poate deplasa liber pe teritoriul republicii până la o sentință definitivă a Curții de Apel, iar purtătoarea de cuvânt Alina Șargu, anunța că începând cu 28 iunie acesta va reveni la locul de muncă, după un an  în care s-a aflat în arest la domiciliu.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/plaja-si-digul-renovat-din-orhei-inaugurate-in-absenta-lui-ilan-sor-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19