Select your Top Menu from wp menus

Plahotniuc, acuzat că încalcă legea fiind patron a 5 radiodifuzori mari

Asociaţia Obştească Apollo, care activează în domeniul protecției drepturilor de autor și conexe, atenționează opinia publică și instituțiile statului că prim-vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Plahotniuc, încalcă legea deţinând controlul a cinci companii media cu acoperire naţională.Este vorba de posturile Prime TV, Prime FM, Canal 3 (1Music Moldova), 2 Plus și Maestro FM.

Potrivit unei sesizări difuzate de Asociaţia Obştească APOLLO, omul de afaceri Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedinte al Parlamentului este proprietarul/beneficiarul final, a cinci radiodifuzori care au acoperire națională.

Aceasta în contextul în care potrivit prevederilor Codului Audiovizualului (art. 66) o persoană fizică sau juridică, din țară sau străinătate, poate fi investitor sau acționar majoritar, indirect sau direct, la cel mult doi radiodifuzori de diferite tipuri.

Asociaţia menţionează că în urma unor investigaţii efectuate în Olanda și Cipru, s-a constatat că proprietarul firmelor care sunt acţionari majoritari la cei cinci radiodifuzori, este de fapt Vlad Plahotniuc.

„În rezultatul verificărilor radiodifuzorilor la Camera Înregistrării de Stat din Republica Moldova, fondatorul companiilor titulare a licențelor de emisie Prime TV, Prime FM, Canal 3, 2 Plus și Maestro FM este OTIV Prime Media B.V. din Olanda Conform informaţiilor oferite de autoritățile olandeze, fondatorul companiei OTIV Prime Media BV este compania cipriotă Finpar Victoria Limited. În acelaşi timp într-o scrisoare emisă de compania Finpar Victoria Limited, se certifică că Vladimir Plahotniuc este proprietarul direct al Finpar Victoria Limited, care finanţează radiodifuzorii menţionaţi“, se precizează în sesizarea adresată Parlamentului, CCA, Guvernului, Procuraturii generale, misiunilor diplomatice și ONG-urilor de media etc.

Asociaţia Appolo cere Consiliului Coordonator al Audiovizualului revocarea licenţelor radiodifuzorilor ce activează contrar prevederilor art. 66 din Codul Audiovizualului, dar şi atragerea la răspundere a persoanele vinovate de crearea acestei situaţii.

Vlad Plahotniuc nu a comentat acuzaţiile care i se aduc.
sursa:adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/plahotniuc-este-acuzat-ca-incalca-legea-fiind-beneficiarul-a-cinci-radiodifuzori-cu-acoperire-nationala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19