Select your Top Menu from wp menus

Plahotniuc ar fi plătit cca 80 mii de euro pentru un discurs la Chişinău

Pentru că a ţinut un discurs şi a participat la inaugurarea Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, Dominique de Villepin, politician şi scriitor francez, fost ministru de externe şi expremier al Franţei în perioada 2005-2007 a fost plătit cu circa 80 mii de euro. Acesta este tariful oficial, potrivit portalului gandul.info.

Cunoscutul politician francez Dominique de Villepin a efectuat în perioada 6-7 octombrie 2010 o vizită în Republica Moldova, la invitaţia Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM), fondator şi preşedinte al căreia este Vlad Plahotniuc, actualul prim-vicepreşedinte al Parlamentului.

Scopul declarat al vizitei lui de Villepin a fost ţinerea unui discurs la evenimentul de lansare oficială a AOAM. Acesta însă nu a venit din raţiuni de a promova economia de piaţă în cea mai săracă ţară a Europei sau din dorinţa de a transmite vreun mesaj crucial pentru ţara naostră. Cel mai probabil că el a venit pentru că este plătit. Aceasta este regula de bază a uneia dintre cele mai bănoase ocupaţii de la ora actuală din lume: aceea de speaker, adică de vorbitor la diferite evenimente.

Costul serviciilor lui Dominique de Villepin sunt de 80.000 de euro, arată o analiză realizată de publicaţia Gândul.La aceasta se mai adaugă costurile de transport, cazare, masă şi alte asemenea cheltuieli.

Cât a plătit în realitate, Plahotniuc şi Asociaţia pe care a fondat-o, nu au anunţat.

De notat că Dominique de Villepin candidează în prezent la funcţia de preşedinte al Franţei, dar şansele sale de a câştiga competiţia sunt minime.

sursa: adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/plahotniuc-ar-fi-platit-cca-80-mii-de-euro-ex-premierului-francez-pentru-un-discurs-la-chisinau/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19