Select your Top Menu from wp menus

PL vine cu o reacție după reținerea ministrului transportului

Partidul Liberal vine cu o reacție după reținerea ministrului transporturilor și infrastructurii drumurilor, Iurie Chirinciuc, căruia i-a acordat susținere politică. Într-un comunicat de presă, PL menționează că a devenit incomod pe arena politică din Republica Moldova și meschin, prin utilizarea jocurilor murdare și mișelești, se încearcă de a fi înlăturat de la guvernare, transmite IPN.

De asemenea, în mesajul emis de PL se menționează că reținerea ministrului transporturilor s-a făcut exclusiv în scopul manipulării în masă a opiniei publice, utilizând sursele mass-media care au publicat și au promovat informații denigratoare și absolute eronate privind motivele reținerii.

Partidul Liberal susține că în comunicatul de presă al Centrului Național Anticorupție este indicat că Iurie Chirinciuc, în complicitate cu alte persoane, ar fi exercitat presiuni asupra unei companii câștigătoare a licitațiilor finanțate de Banca Europeană de Investiții (BEI) cu scopul de a o constrânge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenți economici afiliaţi. În realitate însă, învinuirile ce i se aduc în mod oficial de către CNA ministrului Iurie Chirinciuc sunt de altă natură și nu au tangență cu circumstanțele expuse în comunicatul de presă al CNA și ulterior preluate de mass media.

În argumentarea poziției invocate, PL susține că ulterior reținerii ministrului Iurie Chirinciuc, acestuia i-a fost adusă la cunoștință Ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit din data de 6 februarie anul curent. Ministrului i se impută că, de comun acord și în urma unei înțelegeri prealabile cu persoane neidentificate de organul de urmărire penală, provocând impedimente în activitatea agenților economici, a organizat o schemă infracțională pentru a dobândi foloase și bani care nu i se cuvin.

„Reieșind din textul ordonanței menționate, constatăm că învinuirile ce i se aduc nu au nimic în comun cu circumstanțele invocate de către CNA în comunicatul plasat pe pagina oficială www.cna.md și care ulterior a fost remis presei. Mai mult ca atât, analizând conținutul ordonanței respective, se constată că nici pentru organul de urmărire penală nu este clar ce fel de urmări grave au avut loc în urma pretinselor acțiuni imputate ministrului. Deci, observăm că, în conținutul ordonanței din 6 februarie nu se regăsesc careva probe temeinice în susținerea bănuielii invocate, fiind relatate doar informații exclusiv declarative”, se spune în comunicatul de presă difuzat de PL.

Iurie Chirinciuc a fost reținut pe 27 aprilie, după percheziții în biroul, mașina și la domiciliul demnitarului.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pl-vine-cu-o-reactie-dupa-retinerea-ministrului-transportului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19