Select your Top Menu from wp menus

PL a aprins sute de candele în PMAN, „în memoria zilei de 16 mai 1812”

Partidul Liberal a aprins astăzi seara, 16 mai, sute de lumânări „în memoria ocupației Moldovei de est de către Imperiul Rus în 1812”. Tinerii au scris cu candele pe asfaltul din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Capitală: „1812 -2012 200 de ani de ocupaţie rusească”.
Tot astăzi, liberalii au depus flori la piatra comemorativă din faţa clădirii Guvernului.

Astăzi se împlinesc 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Rusia Ţaristă. Evenimentul este perceput diferit de societate şi forţele politice. În timp ce unii comemorează această zi, alţii o consideră drept prilej de sărbătoare şi asta pentru că acum 200 de ani Basarabia „ar fi fost eliberată de sub jugul otoman”. Cu o oră mai devreme de acţiunea PL, partidul „Patrioţii Moldovei” a marcat ziua de 16 martie în faţa Ambasadei Rusiei, cu dansuri şi cântece.
Amintim că fracţiunea Partidului Liberal a propus ca ziua de 16 mai să fie declarată zi de doliu naţional. Iniţiativa liberalilor nu a fost susţinută de colegii din PD şi o parte din deputaţii liberal-democraţi.

sursa: unimedia.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pl-a-aprins-sute-de-candele-in-pman-in-memoria-zilei-de-16-mai-1812/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19