Select your Top Menu from wp menus

Piramida MMM-2011 propune înlocuirea dolarului şi euro cu „mavro“

Reprezentanţii piramidei financiare MMM-2011 anunţă că din luna iunie vor începe vânzarea de „mavro“ în Republica Moldova cu titlu de alternativă pentru euro şi dolar, potrivit Infotag.

Alexandr Colbasov, administrator-adjunct al sistemului MMM-2011, a declarat că vânzarea biletelor purtând semnătura fondatorului piramidei MMM, Serghei Mavrodi, se va efectua prin intermediul oficiilor autorizate cu titlu de „opere de artă”, iar banii încasaţi din vânzarea biletelor se vor acumula la persoanele fizice – participanţi înregistraţi la MMM-2011 şi se vor depune în băncile moldoveneşti în conturi „la vedere”.

Acesta s-a declarat convins că astfel mijloacele atrase vor fi administrate transparent şi vor fi accesibile controlului de către instanţele de resort. Totodată, Colbasov a afirmat că numărul participanţilor din Republica Moldova la piramidă a depăşit 50 de mii şi creşte zi de zi.

Alexandr Colbasov a respins afirmaţiile potrivit cărora activitatea organizaţiei ar fi o excrocherie sau ar purta vreo conotaţie criminală. El a avertizat că conducătorii MMM-2011 vor califica asemenea declaraţii publice ca fiind calomnioase şi le vor contesta în instanţele de judecată.

„Nu suntem persoană juridică, ci o societate a persoanelor fizice care fac schimb benevol de bani, astfel toate eforturile de tragere la răspundere a MMM-2011 şi a participanţilor la aceasta sunt zadarnice.
Asemenea încercări ale organelor de drept au eşuat în Rusia, Ucraina şi, acum o săptămână, în Belarus. MMM este un fenomen social. Prin atragerea benevolă a fondurilor populaţiei mizăm să creăm în ţările lor un nivel de trai european”, a afirmat Colbasov, citat de Infotag.