Select your Top Menu from wp menus

Piaţa imobiliară din Orhei: Apartamente la mâna a doua, scumpe şi nu prea multe

500 de euro – acesta este pretul mediu al unui metru patrat de spatiu locativ  in orasul Orhei. 

Daca in Capitala republicii, preturile imobilelor incep sa bata  a retragere, in Orhei nu pare a se intampla acelasi lucru. Ba chiar,  afirma Ion Sokolov,  directorul unei agentii imobiliare din Orhei, in anul curent  preturile au mai si crescut. Socolov explica aceasta situatie prin faptul ca  in Orhei nu se construiesc blocuri locative si nu exista oferte  de locuinte noi.

In 2011, apartamentele la mana a doua,  cu o odaie, fara reparatie, erau vandute  prin intermediul agentiei, in medie,   cu 11.000  euro. In 2012,  un apartament din aceasta categorie din  centrul orasului ajunge si  la 18.000 euro. Apartamentele cu 2 odai  costa in prezent 23.000-32.000 euro.

Cele mai multe tranzactii imobiliare  au loc in cartierele Centru si Nordic ale orasului, cu apartamente de 1-2 odai. Acestea sunt  mai scumpe, cu cateva sute pana la cateva mii de euro, in raport cu locuintele din alte parti ale orasului.

Spre exemplu, proprietarul unui apartament cu o odaie din centrul orasului, recent reparat, il  propune cu   26 mii euro.

Mai putin intrebate si, respectiv, vandute sunt apartamentele cu 3 si 4 odai, acele  din cartierele Bucuria si Lupoaica si casele de locuit din cartierele periferice ale orasului.

Anunturile despre imobilele din Orhei  sunt  afisate de vanzatori mai ales   pe garduri , stalpi si  in  orice loc liber. Ceea ce produce impresia unei abundente de locuinte scoase la vanzare. In realitate,  sunt vreo  45, re-afisate.

Cativa cititori ai anunturilor – potentiali cumparatori de apartamente in or.Orhei, au declarat ca preturile la imobile,   in general in R.Moldova,   sunt exagerate, tinand seama de capacitatile financiare ale moldovenilor.

Mai multe –  la “Socoteala de acasa” care va fi difuzata la Radio Orhei in dupa amiaza acestei zile. 

  • 4. stalpi nordic
  • 3. panou anunturi nordic
  • 2. gard constructie centru-3
  • 1. gard constructie  centru
  • 5. gard constructie-2 centru