Select your Top Menu from wp menus

PG: Baghirov – autorul „revolutiei Twitter” din aprilie 2009

Procuratura Generala in comun cu Serviciul de Informatii si Securitate au finalizat urmarirea penala in cazul cetateanului Federatiei Ruse, Eduard Baghirov.

Procurorii i-au inaintat bloggerului rus invinuirea finala, fiindu-i incriminata participarea in cadrul unui grup criminal organizat la dezordinile in masa din aprilie 2009 din centrul capitalei.

Potrivit probelor acumulate, Baghirov, pe parcursul anului 2008, inceputul anului 2009, s-a infiltrat in mediul social in calitate de blogger, scriitor, utilizand tehnologii de manipulare a maselor, a participat activ la elaborarea si realizarea masurilor de factura provocatoare, orientate la subminarea procesului pre si post electoral pentru alegerile parlamentare din 05.04.2009. Potrivit planului subversiv, aceste distorsionari urmau sa poarte caracterul unei „revolutii Twitter”, iar responsabilitatile pentru consecintele grave ale actiunilor violente – puse pe seama fortelor de opozitie.

Mai mult, in scenariul respectiv s-ar inscrie si indeplinirea necorespunzatoare a obligatiilor de serviciu, in intervalul 6 – 7 aprilie 2009, de catre unele persoane cu functii de raspundere din cadrul MAI si SIS.

Baghirov respinge toate acuzatiile, iar Rusia a cerut eliberarea lui si eliminarea acestui factor negativ din relatiile bilaterale.

Bloggerul rus a fost retinut pe 16 iunie. Pe parcurs, el a
declarat ca procurorii il preseaza pentru a-l determina sa depuna marturii impotriva comunistului Mark Tkaciuk, despre care se spune ca a stat in spatele dezordinilor din aprilie 2009.

sursa:stireazilei.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pg-baghirov-autorul-revolutiei-twitter-din-aprilie-2009/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19