Select your Top Menu from wp menus

Petroliștii au anunțat o nouă ieftinire a carburanților, la mai puțin de două săptămîni după ultima micșorare de prețuri

Trei companii importatoare de carburanţi au notificat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) despre o nouă micșorare a preţurilor la pompă a benzinei și motorinei. Benzina se ieftinește în medie cu 30 de bani per litru, motorina – cu 20 de bani, gazul lichefiat – cu 15 bani per litru, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al ANRE precizează că după ieftinire, prețul mediu de comercializare a benzinei cu cifra octanică A- 95 a coborît la 15,96 lei per litru, prețul motorinei – la 13,19 lei per litru, iar prețul gazului lichefiat – pînă la 8,84 lei per litru.

O companie a ieftinit benzina și motorina ieri, 11 februarie, a doua – astăzi, 12 februarie, iar a treia urmează să facă acest lucru mîine, 13 februarie. Totodată, alte două companii ce comercializează gaz lichefiat, una dintre care este importatoare, au anunțat că de astăzi reduc prețurile de comercializare cu amănuntul a gazului lichefiat.

Este cea de-a patra ieftinire a benzinei și motorinei și a treia ieftinire a gazului lichefiat înregistrată în anul 2016. De la începutul anului prețurile la pompă a benzinei și motorinei s-au micșorat cu 1,43 lei per litru și, respectiv, 1,06 lei per litru, iar gazul lichefiat s-a ieftinit cu aproape 0,50 lei per litru.

Calculele prezentate la ANRE de companiile petroliere arată că diminuarea preţurilor cu amănuntul la benzină și motorină este determinată de micșorarea preţurilor de import al acestora în urma scăderii cotațiilor petrolului la bursele internaționale.

Comercializarea cu amănuntul a benzinei și motorinei se efectuează de către 84 de agenţi economici – titulari de licență prin intermediul a 624 stații de alimentare, iar comercializarea gazului lichefiat – de către 69 agenți economici prin intermediul a 469 stații de alimentare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/petrolistii-au-anuntat-o-noua-ieftinire-a-carburantilor-la-mai-putin-de-doua-saptamini-dupa-ultima-micsorare-de-preturi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19