Select your Top Menu from wp menus

Petras Auštrevičius: UE va urmări avansarea reformelor în Republica Moldova

Uniunea Europeană va urmări îndeaproape măsurile anticorupţie aplicate, avansarea reformelor în sistemul juridic şi cel financiar-bancar din Moldova. Despre aceasta i-a spus raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Auštrevičius, preşedintelui Nicolae Timofti, în cadrul unei întrevederi, marţi, 9 februarie, transmite IPN.

„Aşteptăm vizita misiunii Fondului Monetar Internaţional în Republica Moldova pentru ca să generăm, ulterior, acţiuni din partea instituţiilor europene”, a declarat Petras Auštrevičius, citat într-un comunicat de presă al Preşedinţiei. Europarlamentarul lituanian a comunicat că Uniunea Europeană va continua să sprijine Republica Moldova, cu condiţia ca rezultatele implementării agendei pro-europene să fie vizibile în perioada următoare.

Interacţionând cu jurnaliştii, după întrevederea cu şeful statului, oficialul european a accentuat că Agenda de asociere cu UE este un plan excelent privind reformarea domeniilor problematice din Republica Moldova.

Nicolae Timofti a menţionat că trebuie dezrădăcinate relele practici folosite în Republica Moldova, şi că Uniunea Europeană poate ajuta ţara în acest sens. Şeful statului a mai declarat că Republica Moldova trebuie să urmeze exemplul României în aplicarea programului de asociere şi integrare europeană.

„Voi discuta la Bucureşti, cu ocazia vizitei oficiale pe care urmează să o întreprind, posibilităţile de a fortifica colaborarea noastră pe domenii care vor impulsiona avansarea Republicii Moldova pe calea integrării europene”, a spus Nicolae Timofti.

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova se află într-o vizită de trei zile la Chişinău. Acesta a avut mai multe întrevederi cu oficiali şi politicieni moldoveni.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/petras-austrevicius-ue-va-urmari-avansarea-reformelor-in-republica-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19