Select your Top Menu from wp menus

Peste un an deţinătorii de terenuri în pârloagă vor fi amendaţi

Peste un an deţinătorii de terenuri în pârloagă vor fi amendaţi. O asemenea hotărâre a fsot aprobată de Guvern în şedinţa sa de miercuri, 21 noimebrie.Persoanele fizice care vor lăsa pârloagă terenurile lor vor trebui să achite o amendă între 400 şi 3.000 de lei. Persoanele juridice care îşi vor lăsa neprelucrate terenurile, vor fi amendate cu 3.000 până şa 10.000 de lei.
Legea va intra în vigoare la 12 luni de la data publicării în Monitorul Oficial. În acest răstimp Guvernul se obligă să elaboreze un regulment care va conţine descrierea modului de identificare de către comisiile administrative elementelor consitutive ale contravneţiei.
Procesele-verbale privind contravenţia vor putea fi întrocmite de organele de control fitosanitar, semincer şi medicii-veterninari, iar acestea vor fi transmise în instanţa de judecată.
Anterior economistul Viorel Chivriga , citat de publicaţia Adevărul avertiza că „Mulţi dintre cei care nu-şi lucrează pământurile sunt persoane în vârstă, iar alţii au fost nevoiţi să plece la muncă peste hotare. Ar fi nedrept să-i pedepsim. „Dacă vor fi adoptate astfel de prevederi, funcţionarii îi vor putea şantaja pe ţărani cu amenzi. Or, întotdeauna se pot găsi buruieni sau dăunători pe un teren agricol, ceea ce poate provoca nemulţumiri la sate”.
Pe de altă parte Alexandru Slusari într-un interviu pentru Europa Liberă declara că cei care nu pot lucra terenurile ar trebui să le transmită în arendă, să se coopereze şi să facă nişte business cooperative sau să le vândă.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/peste-un-an-detinatorii-de-terenuri-in-parloaga-vor-fi-amendati/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19