Select your Top Menu from wp menus

Peste 500 de laptopuri din partea Ministerului Educației au ajuns în raionul Orhei pentru a fi distribuite elevilor

Photo Credit To foto simbol mecc

Ministerul Educației anunță că laptopurile achiziționate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” au ajuns în mai multe raioane printre care și Orhei. Potrivit ordinului ministerului din 9 aprilie, în raionul Orhei vor fi distribuite 569 de laptopuri, dintre care 542 pentru elevii claselor a V-XII,  iar 27 pentru elevii claselor I-IV . Același document arată că numărul necesar de laptopuri pentru elevii din raionul Orhei este de 1127, dintre care 542 pentru elevii claselor a V-XII și 585 pentru elevii claselor I-IV. În afară de Orhei, laptopuri au fost distribuite deja la Chișinău și în raioanele Ungheni și Căușeni.


Astăzi Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a recepționat cel de-al doilea lot de 7600 laptopuri din totalul celor 10 000 achiziționate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”. 
La fel ca și primele 2400 de unități de tehnică, acestea vor fi transmise consiliilor raionale/municipale, care vor repartiza laptopurile către instituțiile de învățământ ce au raportat astfel de necesități în rândul elevilor.


Ministerul anunță că potrivit ultimelor date, colectate prin Sistemul Informațional de Management în Educație (SIME), 9484 de elevi din clasele V-XII din republică au nevoie de un calculator pentru a se conecta la lecțiile desfășurate online, informațiile fiind furnizate de către directorii instituțiilor de învățământ general. Prin urmare, această achiziție va acoperi integral  nevoile elevilor din ciclul gimnazial și liceal pentru a avea acces la procesul educațional la distanță.


Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.
Potrivit ordinului ministerului din 9 aprilie, numărul total de elevi din Republica Moldova care au nevoie de laptopuri este de 20698.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/peste-500-de-laptopuri-din-partea-ministerului-educatiei-au-ajuns-in-raionul-orhei-pentru-a-fi-distribuite-elevilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19