Select your Top Menu from wp menus

Peste 4 ani ne aşteaptă un dezastru planetar susţine un profesor de la Cambridge

Un profesor de la Cambridge atrage atentia ca planeta noastra se indreata spre dezastru, pentru ca, in ritmul actual, calota glaciara de la Polul Nord se va topi in cel mult 4 ani.
Afirmatia ii apartine profesorului Peter Wadhams, care cere autoritatilor sa ia masuri urgente pentru a reduce temperatura globala.
Studiile lui se bazeaza pe datele primite de la submarinele care se afla in oceanul arctic.
Ritmul actual de topire a ghetii in timpul verii este mult mai accelerat, astfel incat aceasta nu mai are timp sa se refaca in timpul iernii, asa cum se intampla pana acum.
“Copalsul va avea loc in 2015-2016, in lunile de vara, august sau septembrie, atunci gheata va disparea complet din zona arctica”, declara el.
Topirea calotei glaciale va usura accesul la resursele de gaz si petrol de la tarmul arctic, dar efectele negative vor fi devastatoare.
Oceanul se va incalzi, astfel incat fundul oceanului se va incalzi la randul sau si va elibera mari cantitati de gaz metan, care va accelera la randul sau incalzirea globala.
sursa: stirileprotv.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/peste-4-ani-ne-asteapta-un-dezastru-planetar-sustine-un-profesor-de-la-cambridge/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19