Select your Top Menu from wp menus

Peste 33 mii de lei alocaţi de Guvern pentru compensarea averilor naţionalizate la Orhei

Victimele represiunilor politice din perioada ocupaţiei sovietice vor primi compensaţii din partea Guvernului. Potrivit unei hotărâri a executivului republican în acest scop au fost alocaţi cca 3,6 mln de lei care vor fi repartizaţi la 26 de persoane din diferite raioane. Pentru raionul Orhei suma compensaţiilor este de peste 33 de mii de lei.
Amintim că în noaptea de 5 spre 6 iuile 1949 a fost organizat cel de-al doilea val de deportări sovietice din Basarabia. Din cele 64 de localităţi ale raionului Orhei au fost deportaţi peste 3200 de oameni. În total sovieticii au ridicat de la baştină cel puţin peste 35 de mii de oameni.
În oraşul Orhei, catre 6 iulie 2009, la cea de-a 60 aniversare de la valul masiv al deportărilor din 1949, a fost dezvelit un Monument consacarat victimelor represiunilor politice.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/peste-33-mii-de-lei-alocati-de-guvern-pentru-compensarea-averilor-nationalizate-la-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19