Select your Top Menu from wp menus

Peste 1,5 mlrd. dolari: mai multi bani de la moldovenii de peste hotare

Transferurile de bani de la moldovenii aflaţi la muncă peste hotare vor creşte în acest an cu circa 16%, de la 1,316 milioane, în anul trecut, la 1,526 milioane de dolari, potrivit unui raport publicat de Banca Mondială. Volumul remitenţelor nu va depăşi totuşi nivelul-record atins în 2008, când în ţară au intrat circa 1,9 miliarde de dolari. Totodată, cota acestora în PIB este în scădere – de la circa 33% în 2008, la 22% în acest an. Chiar şi aşa Moldova se menţine printre primele cinci ţări din lume după cota remitenţelor în PIB.

Raportul atestă şi faptul că în 2010 cei mai mulţi bani, circa 60%, au fost trimişi din CSI şi doar o treime din ţările UE.

Specialiştii spun că banii veniţi de la moldovenii din străinătate rămân unul dintre factorii principali ce stimulează creşterea economică, mai ales prin consum.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/peste-15-mlrd-dolari-transferurile-banesti-de-la-moldoveni-cresc/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19