Select your Top Menu from wp menus

Peste 1300 de elevi vor păși azi prima dată pragul școlii în raionul Orhei

Anul de studii va începe astăzi pentru peste 11,4 mii de elevi în raionul Orhei. Potrivit datelor Direcției Educație Orhei, în clasa I-a, au fost înmatriculați 1306 elevi, în creștere cu aproape 120 de copii comparativ cu începutul anului de învățământ precedent. Totuși numărul total al elevilor este în ușoară scădere față de anul de studii 2016-2017. Comparativ cu anul trecut a scăzut și numărul instituțiilor de învățământ distincte, 7 gimnazii din raion devenind filiale ale instituțiilor similare din alte localități.
Optimizarea rețelei instituțiilor de învățământ este impusă de declinul demografic acut. Asfel în urmă cu 10 ani în raionul Orhei învățau cca 16 mii de lei și activau 63 de instituții de învățământ, dintre care 10 licee.
Potrivit Direcției Educație Orhei peste 900 de elevi sunt transportați cu 17 unități de transport la școlile de circumscripție.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/peste-1300-de-elevi-vor-pasi-azi-prima-data-pragul-scolii-in-raionul-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19